De Korte Vaardigheidbeoordeling is per 1 maart beschikbaar

In het Hoofden Overleg (nov. 2015) is de opdracht gegeven om vaart te maken met het beschikbaar stellen van vaardigheden-instrumentarium in e-portfolio. Het instrumentarium dient per 1 maart 2016 bij de start van de nieuwe lichting eerstejaars 2016 beschikbaar te zijn.
De landelijk coördinator Toetsing en Beoordeling heeft i.o.m. de landelijke werkgroep toetsing besloten om dit uit te werken middels een universeel vaardigheden-beoordelingsformulier (de Korte VaardigheidBeoordeling, KVB). De KVB vervangt per 1 maart de bestaande toetsstations en Praktijk Score Lijsten. Middels de KVB kan een voorgeselecteerde set vaardigheden op gestandaardiseerde wijze worden beoordeeld. Afhankelijk van de geselecteerde vaardigheid biedt de KVB een specifieke toelichting.
De KVB is gemaakt conform de Korte Praktijk Beoordeling (KPB), die eveneens op korte termijn landelijk beschikbaar zal komen in een geüpdatete versie. Daarmee sluit de KVB goed aan bij het algemene programmatisch toetsprogramma van aios, bij de bestaande literatuur, en bij lokale initiatieven. In het gebruik zal de KVB het komende jaar verder worden gevalideerd. 
Mocht u vragen hebben over de besluitvorming en/of inhoud van bovenstaande vernieuwingen, neem dan contact op met uw lokale toetscoördinator of opleidingshoofd.

Met vriendelijke groet,
Marcel Reinders, projectleider Toetsing en Beoordeling
Bart Thoonen, landelijk coördinator e-portfolio