Voortgangsadvies docent(en) 2e huisartsstage beschikbaar

Vanaf nu is ook het formulier 'Voortgangsadvies voor docent(en) 2e huisartsstage' beschikbaar in het Beoordelingsdossier 2e huisartsstage. Het formulier kan ingevoegd worden via het menu 'Invoegen - Formulier'.

Nieuwe versie ComBeL voor docent(en)

Vanaf 1 juli 2014 is er een nieuwe versie van de ComBeL voor docent(en) beschikbaar in het e-portfolio.
Aios van jaar 1 gebruikten reeds een formulier met de naam 'ComBeL voor docent(en) 1e huisartsstage'. Dit formulier kan nu niet meer ingevoegd worden in een beoordelingsdossier. Het formulier 'ComBeL voor docent(en)' is hiervoor in de plaats gekomen.
Reeds ingevoegde formulieren "ComBeL voor docent(en) 1e huisartsstage" zijn nog van de oude versie. De update geldt dus alleen voor nieuw in te voegen formulieren. Aios van jaar 2 en jaar 3 hadden nog geen ComBeL voor docenten in het e-portfolio. Zij kunnen vanaf vandaag het nieuwe formulier invoegen in hun beoordelingsdossier.

Nieuw: Eerder gebruikte mailadressen opzoeken

Op veler verzoek is het sinds kort mogelijk om bij de uitnodiging van een beoordelaar te kiezen uit eerder gebruikte mailadressen. Je doet dit door naast het vak waar je het mailadres van een beoordelaar opgeeft de nieuwe optie 'Eerdere mailadressen' aan te klikken. Er verschijnt dan een lijstje met eerder gebruikte mailadressen, die je an je uitnodiging kunt toevoegen.

Nieuw: nu ook soort rol in rapportage verrichte diensten

Vanaf vandaag is de rapportage verrichte diensten aangepast. Er is nu ook een overzichtje van het aantal afgeronde diensten per rol. Het overzicht ziet er nu zo uit:

Pasted Graphic 1

Nieuw: Bekwaamheids-verklaring diensten HAP

Vanaf vandaag is de 'Bekwaamheidsverklaring diensten HAP' beschikbaar als formulier in het e-portfolio. Het formulier is toegevoegd aan de beoordelingsdossiers 1e en 2e huisartsstage. Het formulier is vooraf invulbaar door de aios. Hiermee wordt voorkomen dat de beoordelaar per ongeluk een verkeerde verklaring afgeeft. De beoordelaar kan wat er ingevuld is wel veranderen.

Nieuw: Rapportage 'Verrichte diensten'

Vanaf vandaag is er een nieuwe rapportage beschikbaar: 'Verrichte diensten' Deze staat onder menu Rapportage - Verrichte diensten.

Nieuw: Melding als beoordeling klaar is

De oplettende gebruiker heeft het wellicht al gemerkt. Er is een update van het portfoliosysteem geweest, waardoor je voortaan automatisch een mailbericht krijgt als een beoordeling klaar is. Ontvang je deze meldingen liever op een ander mailadres, dan kun je dit wijzigen bij je eigen gegevens. Hoe dat moet, kun je zien op youtube.

Nieuw: Verslag voortgangsgesprek vastleggen in je portfolio

Gedurende je opleiding heb je regelmatig voortgangsgesprekken. Van deze gesprekken moet je een verslag (volgens het format van jouw opleidingsinstituut) bewaren in je ontwikkelingsdossier. Dit verslag moet ook worden goedgekeurd. In het eportfolio kun je dit als volgt doen.

  1. Maak je verslag (bijvoorbeeld in Word) volgens het format van jouw opleiding.
  2. Sla dit verslag op in je portfolio (uploaden naar de map 'Verslagen' onder 'Mijn documenten'.
  3. Maak in je ontwikkelingsdossier een nieuw formulier 'Verslag voortgangsgesprek' aan.
  4. Voeg je verslag als bijlage toe en nodig de beoordelaar uit om je verslag te ondertekenen. (zie de wiki: 'Een bijlage toevoegen')
  5. Eventueel kun je daarna nog je eigen akkoord en/of zienswijze toevoegen. (Zie de wiki: 'Akkoord en zienswijze toevoegen')

Verbeterde KPB

Naar aanleiding van de feedback op de KPB is dit formulier op de volgende punten aangepast:

  • Voortaan kan een beoordeling en feedback op alle competentiegebieden worden gevraagd/ingevuld.
  • De aios kan de eigen reflectie voortaan onafhankelijk van de rest van het KPB-formulier invullen.
  • De reflectie van de aios komt automatisch in het formulier er bij te staan.

Pasted Graphic 2