Formulier 'Bekwaamheidsverklaring diensten HAP' is bijgewerkt

Het formulier 'Bekwaamheidsverklaring diensten HAP' is bijgewerkt. De toelichting is herschreven en verwijst nu naar het thema Spoedeisende zorg en de bijbehorende KBA’s.

Deze aanpassing geldt ook voor de formulieren 'Bekwaamheidsverklaring diensten HAP' die al gesloten zijn.

Update Scorion (3.62): naam van gesloten formulier is te veranderen

Release 3.62 van Scorion is vandaag in productie gegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Het is nu mogelijk om ook de naam van een formulier met de status Gesloten te veranderen. Dit was al mogelijk voor formulieren met de status Open.
  • De bug dat bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord het e-mailadres, wat betreft hoofd- en kleine letters, exact moest worden ingevuld zoals het in Scorion stond is opgelost. Het veld E-mail is niet meer hoofdlettergevoelig.

Nieuw formulier: Algemene feedback-vraag

Er is een nieuw formulier toegevoegd aan het e-portfolio: Algemene feedback-vraag. Dit formulier is voor allerlei feedback-vragen inzetbaar, waaronder de feedback gedurende verschillende stadia van de verbeterprojecten die aiossen in hun opleidingspraktijk uitvoeren.

Het formulier is aan alle ontwikkelingsdossiers gekoppeld, maar wordt niet standaard klaargezet bij het invoegen van een dossier.

Voortgangsadvies: bijlage koppelen

Vanaf heden is het mogelijk om ook aan het formulier Voortgangsadvies een bijlage te koppelen.

Supportsite: zoekfunctie toegevoegd en aios-pagina vernieuwd

Er is een zoekpagina aan de supportwebsite toegevoegd. Deze is te bereiken via het vergrootglas rechtsboven in de navigatiebalk. De zoekfunctie zoekt in alle pagina's van de supportsite.

De aios-pagina is vernieuwd. De informatie uit de handleiding is samengevoegd met de informatie die al op de aios-pagina stond en aangevuld.
Er staan nog een paar stukken uit de oude handleiding in (d.m.v. afbeeldingen met een paarse schaduw); deze oude info wordt de komende tijd bijgewerkt.

In ComBeL nu ook de term 'Kennis en Wetenschap'

In de ComBeLs werd nog als enige de term 'Wetenschap en Onderwijs' gebruikt voor het 6e competentiegebied. De andere formulieren hadden al de nieuwe term 'Kennis en Wetenschap'. De ComBeLs zijn vandaag aangepast: ook hier wordt nu de nieuwe term 'Kennis en Wetenschap' gebruikt.

Uitslagen LHK oktober 2016 ingelezen

Sinds vandaag staan de uitslagen van de LHK-toets van oktober 2016 (en alle eerdere uitslagen en herkansingen) in het e-portfolio.

Een overzicht van de LHK- en KOV-uitslagen vindt u in het Dashboard. Ook de link naar het formulier van de toetsuitslag van de LHK-toets van oktober 2016 staat hier.

N.B. Alleen als het woord Link blauw en onderstreept is, brengt deze u naar het betreffende uitslagformulier. Het woord Link in zwarte tekst doet niets. Deze zwarte Link-tekst zal over een maand of twee verdwijnen (hiervoor is een update van Scorion nodig), zodat in de toekomst alleen werkende links getoond worden.
screenshot_83

Toetsuitslag LHK wordt niet meer in instituutsmap gezet: online opvragen via link

Onderstaande mail is vandaag door Huisartsopleiding Nederland naar de instituten gestuurd:

Beste mensen,

Stap voor stap zijn we bezig om de rapportage van de uitslagen van de LHK-toets, LHK-herkansingstoets en KOV-toets zo efficiënt mogelijk te koppelen aan het e-portfolio.
Met ingang van november voeren we daarom enkele veranderingen door in de rapportage. Daarmee kunnen we de relevante informatie beter weergeven op het dashboard en verdwijnt de arbeidsintensieve stap om de pdf-toetsuitslagen in de instituutsmappen van de aios te plaatsen.

De rapportage gaat als volgt plaatsvinden:
  • De resultaten en de formulieren met de toetsuitslagen van de LHK-toets, de LHK-herkansingtoets en de KOV-toets worden vanaf november automatisch in het e-portfolio verwerkt.
  • Wanneer er nieuwe uitslagen zijn, worden deze op de tweede vrijdag van de maand verwerkt in het e-portfolio.
  • Vanaf de LHK toets oktober 2016 is, naast het toetsresultaat, ook de link naar de toetsuitslag voor de aios op het dashboard zichtbaar in het e-portfolio. De link is (nog) niet aanklikbaar. We werken er aan om dit zo snel mogelijk te realiseren.

Een voorbeeld van de weergave in het portfolio staat hieronder:
screenshot_71

Vriendelijke groet,
mede namens Bart Thoonen,

Paula Jobse
bureaucoördinator toetsing

Update Scorion (3.61): wachtwoord aanvragen/instellen, navigatie ComBeL

Release 3.61 van Scorion is inmiddels in productie gegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord werd voorheen alleen naar het e-mailadres gevraagd. Vanaf heden is het ook verplicht om de gebruikersnaam in te vullen. Daarnaast is een controlevraag toegevoegd om aanvragen van robots buiten de deur te houden.
  • Bij het instellen van een wachtwoord is de signalering verbeterd. De kleur van het veld blijft rood totdat er aan de minimale eisen voor het wachtwoord voldaan is. Het veld blijft ook rood als er een teken wordt gebruikt dat niet is toegestaan.
  • In de ComBeLs werken de navigatieknoppen naar de competenties die onderaan de pagina staan nu ook. Tot nu toe deden alleen de competentieknoppen bovenaan de pagina het.

Verslag werkconferentie en werkplan portfolio 2016-2017

In februari is een landelijke bijeenkomst geweest van de verschillende gebruikers van het e-portfolio. Van deze bijeenkomst zijn een verslag en een werkplan gemaakt. Het werkplan bevat de gewenste aanpassingen en verbeteringen.

Verslag en werkplan zijn inmiddels goedgekeurd door het hoofdenoverleg HN en het bestuur van SOON. De uitkomsten van de besluitvorming zijn in het verslag verwerkt.
Lees hier het verslag.

Op de pagina Toekomst staat een overzicht van de zaken die in de planning staan. Hierin zijn ook de aanpassingen uit het werkplan 2016-2017 verwerkt.

Bij invullen Voortgangsbeslissing kan tevens het portfolio bekeken worden

Als het hoofd van de opleiding via de takenlijst het formulier Voortgangsbeslissing opent, dan wordt dit formulier vanaf heden in een nieuw tabblad van de browser geopend. Vervolgens kan het hoofd, indien gewenst, weer terug naar in het eerste tabblad om daar naar het portfolio van aios te navigeren (via 'Mijn AIOS').

Op deze manier kan het hoofd switchen tussen het invullen van het formulier én het portfolio van de aios bekijken (bijv. het Dashboard opvragen). Voorheen kon dit niet, omdat het formulier Voortgangsbeslissing werd geopend in een pop-up.

Let op: Het blijft zo dat in één browser-sessie er maar één actief formulier kan zijn. Klikt u dus als hoofd van de opleiding via de takenlijst op een ander formulier, dan wordt dat nieuwe formulier actief en het al geopende formulier inactief.

Update 9 september 2016: deze functionaliteit is weer uitgezet. Het bleek dat hierdoor het hoofd bij elke beslissing nogmaals gebruikersnaam en wachtwoord moest invullen terwijl hij/zij al ingelogd was. Dit is uiteraard niet wenselijk. Er wordt gewerkt aan een definitieve oplossing, maar die laat nog een tijd op zich wachten.

De extra navigatie in de ComBeLs slaat nu ook tussentijds op

Een paar maanden geleden is extra navigatie aan de ComBeLs toegevoegd. Hiermee is het makkelijk om snel tussen de verschillende compententiegebieden te switchen. Tot nu toe was het echter nodig om eerst tussentijds op te slaan, voordat u naar een andere competentie ging (anders werden de wijzigingen op de pagina niet opgeslagen). Dat is sinds vandaag niet meer nodig: de buttons naar de competenties slaan (bij aanklikken) de wijzigingen op de pagina automatisch op.

In de ComBeL-formulieren zijn tevens een aantal kleine lay-out-aanpassingen gedaan om het formulier wat overzichtelijker te maken.

Wat nog niet werkt, zijn de competentiebuttons onderaan de pagina. Dat wordt in de volgende update van Scorion verholpen. Deze update wordt eind september verwacht.

Uitgezet op startpagina: overzicht dossiers met percentage gesloten formulieren

Het bleek dat de grafiek op de startpagina regelmatig voor verwarring zorgde en niet informatief was. Op basis van deze gebruikersfeedback is daarom besloten om de grafiek uit te zetten. Dit in het kader van het zo overzichtelijk mogelijk houden van het e-portfolio en dus overbodige informatie niet te laten zien.

Stagebeoordeling uit formulieren 'ComBeL opleider jaar 2' gehaald

De stageopleiders vullen sinds januari 2016 het formulier 'Stagebeoordeling' in.

De ComBeLs voor opleider jaar 2 bevatte nog een pagina over de beoordeling van de stage. Deze pagina is vanaf heden in het formulier verborgen. Hiermee wordt voorkomen dat deze pagina toch per ongeluk wordt ingevuld.

Het betreft de ComBeLs voor opleider jaar 2 GGZ stage, Chronische zorg stage en de Klinische stage.
Gegevens die reeds zijn opgeslagen op deze pagina blijven bewaard en zijn op te vragen via de kolom 'Ingevulde antwoorden'. Via de kolom 'Ingevuld formulier' is deze pagina niet meer in te zien.

Dossier 'Ontwikkelingsdossier Klinische stage' is twee keer in te voegen

De aios heeft de mogelijkheid om de klinische stage in twee periodes van drie maanden te doen. In het e-portfolio was er nog niet in voorzien dat het 'Ontwikkelingsdossier Klinische stage' ook twee keer kon worden ingevoerd. Dit is nu mogelijk gemaakt.

Naam van ComBeLs te wijzigen

Vanaf heden is het mogelijk om de naam van de ComBeLs voor docenten en opleiders te wijzigen.
Dit was al mogelijk voor de formulieren ComBel voor aios, KPB, KVB, Leerdoelen en plannen, MAAS-GLOBAAL en Verslag voortgangsgesprek.
Let op: de titel kan gewijzigd worden zolang het formulier nog niet de status 'Gesloten' heeft.

Nieuwe release Scorion (3.58): o.a. tussenniveau dossiers eruit gehaald

Vandaag is een nieuwe release van Scorion in productie genomen. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Het tussenniveau in de dossiers is eruit gehaald. Dit betekent één plusje minder open klikken als u naar de formulieren gaat.
Schermafbeelding 2016-06-03 om 00.00.15
  • Het veld 'Opmerking' bij het aanmaken/versturen van een deellink (Externe toegang) is niet meer verplicht om in te vullen.

LHK- en KOV-uitslagen van april/mei 2016 ingelezen

Sinds vandaag staan de uitslagen van de LHK-toets van april 2016 en de KOV-toets van mei 2016 (en alle eerdere uitslagen) in het e-portfolio.

Een overzicht van de LHK- en KOV-uitslagen vindt u in het Dashboard.

Binnenkort komen ook de uitslagen van de 'herkansingen' in het e-portfolio. Deze staan er momenteel nog niet in.

Stagebeoordelingen nu ook in Dashboard

De adviezen van het formulier 'Stageboordeling' zaten nog niet in het Dashboard. Die zijn vandaag toegevoegd.

Het is helaas niet mogelijk om deze chronologisch tussen de andere adviezen te tonen.
De getoonde volgorde is: eerst de Voortgangsadviezen, dan de Stagebeoordelingen en als laatste de adviezen van formulieren vóór 08-01-2016. Om het overzichtelijker te maken zijn er kopjes boven deze drie soorten gezet.

'Beoordeling gezien' is veranderd in 'Aios akkoord met beoordeling?'

De tekst in de formulieren, waarin de aios tot op heden aangeeft of hij/zij de beoordeling gezien heeft, is veranderd. Dit was 'Beoordeling gezien' en is nu 'Aios akkoord met beoordeling?' geworden. Dit dekt beter de lading van wat gevraagd wordt.
Deze aanpassing geldt voor alle formulieren waar dit aangegeven kan worden, dus ook de formulieren die al gesloten zijn.

Tevens is in de ComBeLs voor docenten en opleiders de informatie van de reflectie van de aios verplaatst. Deze stond eerst onderaan pagina 8 (Competentiegebied Professionaliteit) of 10 (in ComBeL GGZ/KL/CZ), maar staat nu op de eerste pagina van het formulier.

Extra navigatie in ComBeLs toegevoegd

Er is extra navigatie in de ComBeLs toegevoegd om makkelijk naar de verschillende competenties te kunnen springen. Elke competentiepagina heeft bovenin een navigatiebalk. Als u op een competentie klikt, gaat u direct naar de desbetreffende pagina zonder dat er gecontroleerd wordt op verplichte velden. Onderaan de pagina staat een link 'Valideren en sluiten' naar een overzichtspagina inclusief knop naar de definitief-valideren-pagina.

Let op: als u op een link klikt worden uw wijzigingen niet automatisch opgeslagen. U moet dus zelf eerst tussentijds laten opslaan voordat u op een link klikt; anders bent u uw wijzigingen kwijt. Er staan in de navigatiebalk daarom waarschuwingen en extra knoppen om het tussentijds opslaan vooral niet te vergeten.

De functionaliteit om een link (net zoals een knop) óók automatisch de wijzigingen op te laten slaan wordt in het komende halfjaar door de leverancier geprogrammeerd. Zodra deze update van Scorion beschikbaar komt, worden de waarschuwingen en extra knoppen in de navigatiebalk weggehaald.

Leestekens in wachtwoord toegestaan

Sinds versie 3.56 van Scorion is het mogelijk om ook leestekens in het wachtwoord op te nemen. De volgende tekens zijn toegestaan: !#%+:=?@~&()<>|
 
Als u een wachtwoord aanmaakt wordt nu ook direct weergegeven (met kleur en percentage) hoe sterk het wachtwoord is wat u intypt. Dit is gedaan om u te stimuleren om een sterk wachtwoord te nemen; het gaat per slot van rekening om het beschermen van belangrijke documenten van uw opleiding.

Een wachtwoord voor Scorion moet nog steeds bestaan uit minimaal 8 tekens, waarvan 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer. Daaraan is niets veranderd.

Ook in 'ComBeL voor aios' alleen nog overall-waardering verplicht

Ruim een maand geleden is in de ComBeLs voor docent(en) en opleiders doorgevoerd dat alleen nog het invullen van de overall-waardering van de competentiegebieden verplicht is. Dit was nog niet ingesteld voor het formulier 'ComBeL voor aios'. Dat is vandaag ook aangepast. Een aios hoeft dus nu niet meer detailwaarderingen in te vullen als die niet van toepassing zijn.

Dashboard: weergave was nog niet optimaal, nu correct

In het Dashboard zaten in de weergave nog een aantal zaken die niet optimaal waren. Zoals het laten zien van lege formulieren. Ook werden regels getoond die alleen in bepaalde gevallen relevant zijn, maar toch altijd zichtbaar waren. Dit is verholpen. Hierdoor is het dashboard weer wat compacter en overzichtelijker geworden.

Weergave op iPad weer correct; map 'Instructie' verwijderd

In iOS 9 was de weergave op de iPad sterk vergroot en niet uit te zoomen. Met de update van Scorion die afgelopen vrijdag in productie is gegaan, is dit verholpen.
Dit probleem speelde alleen bij gebruikers die met een account inloggen, zoals aiossen. Voor de beoordelaars werden de formulieren die beoordeeld moesten worden, wel correct op de iPad weergegeven.

Gisteren is de map 'Instructie' verwijderd. Deze was overbodig geworden omdat de handleidingen nu op deze supportsite staan. In Scorion is de link naar de supportsite te vinden in de Help (menu Extra > Help).

De KPB is vernieuwd

Met ingang van 1 maart is de KBP vernieuwd. De landelijke werkgroep toetsing heeft o.b.v. de ervaringen tot nu toe de KPB aangepast. De verschillende versies die voor iedere stage beschikbaar waren komen te vervallen. In plaats daarvan is er nu 1 uniforme KPB. Aiossen kunnen eventueel de oude reeds klaargezette KPB’s blijven gebruiken, of deze verwijderen en vervangen door de nieuwe KPB. Als aiossen KPB’s aan hun portfolio willen toevoegen, kunnen ze m.i.v. 1 maart alleen de nieuwe KPB toevoegen.
 
Met vriendelijke groet,
Marcel Reinders, projectleider Toetsing en Beoordeling
Bart Thoonen, landelijk coördinator e-portfolio

De Korte Vaardigheidbeoordeling is per 1 maart beschikbaar

In het Hoofden Overleg (nov. 2015) is de opdracht gegeven om vaart te maken met het beschikbaar stellen van vaardigheden-instrumentarium in e-portfolio. Het instrumentarium dient per 1 maart 2016 bij de start van de nieuwe lichting eerstejaars 2016 beschikbaar te zijn.
De landelijk coördinator Toetsing en Beoordeling heeft i.o.m. de landelijke werkgroep toetsing besloten om dit uit te werken middels een universeel vaardigheden-beoordelingsformulier (de Korte VaardigheidBeoordeling, KVB). De KVB vervangt per 1 maart de bestaande toetsstations en Praktijk Score Lijsten. Middels de KVB kan een voorgeselecteerde set vaardigheden op gestandaardiseerde wijze worden beoordeeld. Afhankelijk van de geselecteerde vaardigheid biedt de KVB een specifieke toelichting.
De KVB is gemaakt conform de Korte Praktijk Beoordeling (KPB), die eveneens op korte termijn landelijk beschikbaar zal komen in een geüpdatete versie. Daarmee sluit de KVB goed aan bij het algemene programmatisch toetsprogramma van aios, bij de bestaande literatuur, en bij lokale initiatieven. In het gebruik zal de KVB het komende jaar verder worden gevalideerd. 
Mocht u vragen hebben over de besluitvorming en/of inhoud van bovenstaande vernieuwingen, neem dan contact op met uw lokale toetscoördinator of opleidingshoofd.

Met vriendelijke groet,
Marcel Reinders, projectleider Toetsing en Beoordeling
Bart Thoonen, landelijk coördinator e-portfolio

In ComBeLs alleen nog overall-waardering competentiegebied verplicht

Misschien hebt u het al opgemerkt. In de ComBeLs is onlangs doorgevoerd dat alleen nog het invullen van de overall-waardering van de competentiegebieden verplicht is. U hoeft dus niet meer ook alle detailwaarderingen in te vullen als dat niet van toepassing is. Dit was al deels zo ingesteld; nu geldt dit voor alle competentiegebieden in alle ComBeLs.
Binnenkort wordt de navigatie in de ComBeLs aangepast, zodat het navigeren door het formulier ook gebruikersvriendelijker wordt.

Naam van formulier MAAS-GLOBAAL aangepast: v1.1 weggehaald

Het formulier MAAS-GLOBAAL v1.1 is hernoemd naar MAAS-GLOBAAL. Als de aios een nieuw MAAS-GLOBAAL-formulier aan het dossier toevoegt, heeft dit formulier de nieuwe naam. De formulieren die al in de dossiers staan, behouden de huidige naam en kunnen gewoon gebruikt blijven worden. Aan de inhoud van het formulier is niets veranderd.

KOV-uitslagen van nov. 2015 ingelezen

Met wat vertraging, maar sinds vandaag staan de uitslagen van de KOV-toets van november 2015 in het e-portfolio.
Een overzicht van de LHK- en KOV-uitslagen vindt u in het Dashboard.

Nieuwe website voor support

Deze website is gemaakt om het gebruik van het e-portfolio voor de verschillende gebruikersgroepen beter te ondersteunen. Toegankelijk zonder inlog, dus makkelijk en snel te raadplegen.
De website bevat o.a. nieuws, handleidingen en tips & trucs. De komende tijd zal meer informatie worden toegevoegd.

Oud nieuws uit HAweb

Het 'oude' nieuws wat hieronder staat is op HAweb geplaatst in de nieuwsrubriek van de hn-portfolio-gebruikersgroep. Voor de volledigheid is deze informatie ook overgenomen bij het nieuws op deze site. Aan het portfolio-nieuws op HAweb wordt vanaf heden niets meer toegevoegd.

Nieuw: Dashboard en rapportage 'Leerdoelen en -plannen'

Nieuw in het e-portfolio:

Dashboard
Het Dashboard geeft een overzicht van de:
  • Adviezen
  • Beslissingen
  • Diensten, te weten: bekwaamheidsverklaringen diensten HAP, akkoord huisartsopleider diensten 1e en 2e huisartsstage en de verrichte diensten 1e en 2e huisartsstage, met data waarop de diensten gedaan zijn
  • Uitslagen LHK-KOV
Het Dashboard is te vinden in het navigatiemenu, links onderin.
Een korte handleiding staat in het e-portfolio in de map 'Instructie' onder Mijn Documenten.
Omdat het overzicht van de diensten 1e en 2e huisartsstage en de uitslagen van LHK-KOV nu ook in het Dashboard staan, zijn de rapportages hiervan in het menu Rapportages uitgezet.

Rapportage 'Leerdoelen en -plannen'
Dit geeft een overzicht van welke leerdoelen openstaan en welke zijn afgerond. Dit kan per ontwikkelingsdossier bekeken worden of in zijn totaliteit.
Deze rapportage staat in het menu Rapportage.
Een korte handleiding staat in het e-portfolio in de map 'Instructie' onder Mijn Documenten.

Wijziging formulieren/procedure Voortgangsadvies en ComBeL

Beste aios,
Naar aanleiding van de eerder ontvangen feedback en in het kader van de ontwikkeling van het nieuwe landelijke opleidingsplan zijn de formulieren en procedures rondom ComBeL, voortgangsgesprek en voortgangsadvies onder handen genomen. De gerealiseerde veranderingen en aanpassingen van de procedures zijn in samenwerking met de landelijke werkgroep toetsing uitgewerkt en door het hoofdenoverleg vastgesteld.
 
Hierbij informeren we jullie over de veranderingen die met ingang van vrijdag 8 januari worden doorgevoerd en de consequenties daarvan.
 
  • Alle nieuwe ComBeL-formulieren worden met ingang van 8 januari bewaard in de ontwikkelingsdossiers. Nieuwe ComBels verstuur je dus voortaan vanuit de betreffende ontwikkelingsdossiers. Inhoudelijk is er niets veranderd.
  • Dat heeft de volgende consequenties:
  • Bestaande ingevulde ComBels blijven staan waar ze stonden. Deze kunnen niet verplaatst worden.
  • Actie van jou: Verwijder lege (bestaande) ComBels. De instructie om lege formulieren te verwijderen staat als aparte handleiding in de map 'Instructie' in het e-Portfolio.
  • Nieuwe ComBels voeg je zelf in in het betreffende ontwikkelingsdossier.
  • Standaard komt er per ontwikkelingsdossier 1 ComBel voor aios, 1 ComBel voor docent(en) en 1 ComBel voor opleider [stage] als er een ontwikkelingsdossier aan het portfolio wordt toegevoegd.
  • NB. Voor de rapportage 'ComBel-voortgang' maakt het niet uit waar de ComBels staan, je krijgt dus een compleet overzicht.

  • De huidige formulieren voor de voortgangsadviezen (6 varianten) zijn teruggebracht naar 2 formulieren: één uniform ‘Voortgangsadvies’ voor huisartsopleiders en groepsdocenten en één uniforme ‘Stagebeoordeling’ voor de overige stages. Het onderscheid tussen een tussentijds en definitief voortgangsadvies komt te vervallen.
    Alle voortgangsadviezen hebben hetzelfde gewicht en dragen samen bij aan de uiteindelijke voortgangsbeslissing door het hoofd van de opleiding (of diens gedelegeerde). Ieder voortgangsadvies bestaat uit een beoordeling van functioneringsniveau met betrekking tot de competenties én een advies over de voortzetting van de opleiding, conform het huidige en toekomstige protocol Toetsing en Beoordeling.
  • Dat heeft de volgende consequenties:
  • Bestaande ingevulde voortgangsadviezen blijven staan zoals ze zijn.
  • Begeleiders van externe stages vullen geen voortgangsadvies meer in. In plaats daarvan geven ze middels een stagebeoordeling aan of de competenties binnen de stages op voldoende niveau waren en of de stage met (on-)voldoende resultaat is afgerond.
  • Actie van jou: Verwijder lege (bestaande) voortgangsadviezen. De instructie om lege formulieren staat als aparte handleiding in de map 'Instructie' in het e-Portfolio.
  • Bij het toevoegen van een beoordelingsdossier aan het portfolio staat standaard 1 voortgangsadvies of stagebeoordeling klaar. Vervolgens voeg je bij volgende gelegenheden zelf nieuwe formulieren in.

Naam formulier 'Verslag voortgangsgesprek' te wijzigen

Vanaf heden is het mogelijk om de naam van het formulier 'Verslag voortgangsgesprek' te wijzigen.
Dit was al mogelijk voor de formulieren ComBel voor aios, de KPB-formulieren, Leerdoelen en plannen en MAAS-GLOBAAL.
Let op: de titel kan gewijzigd worden zolang het formulier nog niet de status 'Gesloten' heeft.