Uitslagen KOV november 2018 ingelezen

Afgelopen week zijn de uitslagen van de KOV-toets van november 2018 (en alle eerdere uitslagen) ingelezen.

Uitslagen LHK oktober 2018 ingelezen

Vandaag zijn de uitslagen van de LHK-toets van oktober 2018 (en alle eerdere uitslagen LHK en KOV) ingelezen.

Nieuwe versie rapportage ComBeL-voortgang

Er is een nieuwe versie van de rapportage 'ComBeL-voortgang' beschikbaar in het portfolio van de aios.
De nieuwe versie van deze rapportage richt zich meer op de narratieve feedback van de opleiders en docenten en minder op het aantal ComBeL formulieren per competentie.
De rapportage bevat acht pagina’s: één pagina met overall narratieve feedback per ComBeL, en voor elk van de zeven competenties een pagina met de beoordeling en de narratieve feedback van deze specifieke competentie.

Je kunt binnen de rapportage navigeren tussen de verschillende pagina’s met behulp van het menu onderaan de pagina.
Combelvoortgangmenu

Uitslagen KOV mei 2018 ingelezen

Vandaag zijn de uitslagen van de KOV-toets van mei 2018 (en alle eerdere uitslagen) ingelezen.

Uitslagen LHK april 2018 ingelezen

Vandaag zijn de uitslagen van de LHK-toets van april 2018 (en alle eerdere uitslagen LHK en KOV) ingelezen.

Belangrijke dossierwijzigingen: splitsing beoordelings- en ontwikkellingsdossier opgeheven, aangepaste instellingen en gevolgen voor oude dossiers

Met ingang van vandaag is de splitsing tussen beoordelingsdossier en ontwikkelingsdossier opgeheven. Bij nieuw toe te voegen dossiers zitten de formulieren van die stage voortaan in één en hetzelfde dossier.
Deze wijziging is doorgevoerd, op veler verzoek, omdat het portfolio hierdoor overzichtelijker wordt.

Voorbeeld: er is nu geen Beoordelingsdossier 2e huisartsstage of Ontwikkelingsdossier 2e huisartsstage meer toe te voegen, maar wel een dossier 2e Huisartsstage. Aan dit dossier 2e Huisartsstage zijn dus dezelfde formulieren gekoppeld die voorheen in het Beoordelingsdossier 2e huisartsstage én Ontwikkelingsdossier 2e huisartsstage zaten.

Een overzicht van de nieuwe dossier-inrichting ten opzichte van de oude, staat in het document Indeling dossiers Oud-Nieuw m.i.v. 01-05-2018.pdf.

Er zijn ook een paar wijzigingen in het klaarzetten van formulieren doorgevoerd:
  • Er wordt standaard géén formulier Voortgangsbeslissing meer klaargezet bij het toevoegen aan een dossier aan het portfolio. Dit formulier voegt de aios zelf toe; alleen aan het dossier waarin dit formulier nodig is.
  • In de dossiers 1e Huisartsstage en 2e Huisartsstage worden voortaan standaard tien formulieren Registratie diensten klaargezet in plaats van maar één.

Andere wijzigingen:
  • De namen van alle dossiers zijn vanaf nu aan te passen. Voorheen konden van sommige dossiers de namen worden veranderd en van anderen niet. Dit is nu gelijk getrokken.
  • Alle dossiers zijn vanaf nu meerdere keren toe te voegen. Voorheen konden bepaalde dossiers vaker aan het portfolio worden toegevoegd, maar anderen niet. Dit is nu gelijk getrokken. Bedenk wel dat formulieren niet van het ene dossier kunnen worden verplaatst naar het andere, dus voeg alleen een extra dossier toe als dat voor jou daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft.

Wat betekenen deze wijzigingen voor dossiers die vóór 1 mei zijn toegevoegd?
  • Er wijzigt niets aan bestaande dossiers. D.w.z. deze dossiers blijven gewoon staan, kunnen gebruikt worden zoals altijd, de namen hiervan blijven hetzelfde en ook aan de formulieren die erin staan verandert niets: deze kunnen nog steeds gebruikt worden.
  • Echter, wil je nog formulieren toevoegen aan een dossier dat vóór 1 mei aan je portfolio is toegevoegd, dan moet je even opletten. Namelijk: Er kunnen géén formulieren meer worden toegevoegd aan de beoordelingsdossiers. Nieuwe formulieren voeg je daarom toe aan het ontwikkelingsdossier van de betreffende stage.

Inzage in een dossier

Gisteren is release 3.77 in productie genomen. Hierin is het mogelijk om iemand alleen inzage te geven in een bepaald dossier.

Inzage geven was al mogelijk voor het gehele portfolio (met de functie Externe toegang) of voor een eigen formulier zoals bijv. Leerdoelen en -plannen (met de functie Formulier-toegang). Nu is daar de optie voor het delen van een dossier bij gekomen (menu Invoegen > Dossier-toegang).

Dit kan handig zijn voor stagebegeleiders die niet het hele portfolio hoeven in te zien. Zij kunnen met deze toegangslink de gesloten formulieren van het dossier bekijken. Het Dashboard en de rapportages zijn in deze weergave niet op te vragen.

Printbare rapportage van Bekwaamheidsverklaring voor HAP

Er is een nieuwe rapportage 'Bekwaamheidsverklaringen Diensten HAP' aan het portfolio van de aios toegevoegd.
Hierin staan de afgegeven bekwaamheidsverklaringen en is er ruimte voor aantekeningen van de HAP.

Dit rapport is gemaakt omdat het formulier door enkele browsers niet goed geprint kan worden en een print van de ingevulde antwoorden niet voldoet. Van de rapportage kan in Scorion een pdf gemaakt worden (via het printer-icoontje onderaan). Deze pdf kan de aios naar de eigen computer downloaden en deze vervolgens printen of mailen aan de HAP. De rapportage is te vinden in het menu 'Rapportage'.

Inzage-link is te beveiligen met toegangscode

Release 3.76 is een paar dagen geleden in productie gegaan. Nieuw hierin is dat de aios de inzage-link waarmee iemand het portfolio van de aios in kan zien, kan beveiligen d.m.v. een toegangscode. Als de aios voor deze optie kiest, dan wordt de toegangscode óf door Scorion in een aparte mail verstuurd, óf de aios geeft de code zelf door via een ander medium (bijv. sms of persoonlijk).

Dit beveiligen van de link kon al voor de Formulier-toegang (bijv. toegang tot het formulier Leerdoelen en -plannen). Het kan vanaf nu dus ook voor de inzage van het hele portfolio (de zogenaamde Externe toegang).

Naam van alle formulieren te wijzigen

Vanaf heden is het mogelijk om van alle formulieren de naam te wijzigen. Voor de meeste kon dit al, maar vanaf nu is dit ook mogelijk voor de volgende vijf formulieren:
  • Bekwaamheidsverklaring diensten HAP
  • Registratie Diensten 1e huisartsstage
  • Registratie Diensten 2e huisartsstage
  • Stagebeoordeling
  • Voortgangsadvies
  • Voortgangsbeslissing

Privacyverklaring aan supportsite toegevoegd

Op de homepage van deze supportsite is de privacyverklaring toegevoegd. Hierin leest u welke (persoons-)gegevens in het e-portfolio worden verwerkt en met wie die (mogelijk) worden gedeeld.