Testers gevraagd

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling en verbetering van een aantal formulieren in het portfolio. Voordat we die aan iedereen beschikbaar stellen, willen we deze ook graag uitproberen in het echt. Wie wil hier aan meewerken door af en toe een testversie van een formulier uit te proberen? Meld je aan door op dit bericht te reageren.

Nieuwe functie: de naam van een KPB veranderen

Soms is het handig om de naam van een formulier aan te passen, zodat het overzichtelijker in het IOP bewaard kan blijven. Deze optie is nu mogelijk gemaakt voor de KPB. Kijk maar in de groepswiki bij het onderwerp 'Hoe wijzig ik de naam van een formulier?' hoe dit kan.

Ontwikkeling portfolio - werk in uitvoering

De eerste ervaringen met het e-portfolio zijn opgedaan. Ik heb al veel nuttige feedback gekregen om het portfolio te verbeteren. Daar zal de komende maanden hard aan gewerkt gaan worden. Een eerste kleine verbetering is al zichtbaar in de navigatie aan de linkerzijde van je scherm. Daar hebben we de terminologie gebruikersvriendelijker gemaakt en de overbodige onderdelen weggehaald. Daarnaast kunnen docenten en opleider voortaan meekijken met de leerdoelen van de aios zonder dat dit formulier telkens gesloten en geopend hoeft te worden.

De komende maanden gaan we werken aan de volgende onderdelen:
  • Verbeteren van de mogelijkheden om samen KPB in te vullen
  • Organiseren van mogelijkheid om feedback te geven op leerdoelen
  • E-mailalert als een formulier gevalideerd is
  • Beschikbaar maken PSL-lijsten en enkele formulieren voor het voortgangsgesprek
Via deze nieuwsrubriek op HaWeb krijg je informatie over de voortgang van deze ontwikkelingen.

We gaan van start!

Op 1 september start Huisartsopleiding Nederland met de gefaseerde uitrol van het e-portfolio. Maastricht, Groningen, Rotterdam en Nijmegen starten met de eerste groepen aios om ervaring op te doen. Op termijn vervangt het e-portfolio de papieren ontwikkelings- en beoordelingsdossiers. Nieuwsgierig? Kijk maar eens rond in een fictief portfolio.