Update Scorion (3.62): naam van gesloten formulier is te veranderen

Release 3.62 van Scorion is vandaag in productie gegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Het is nu mogelijk om ook de naam van een formulier met de status Gesloten te veranderen. Dit was al mogelijk voor formulieren met de status Open.
  • De bug dat bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord het e-mailadres, wat betreft hoofd- en kleine letters, exact moest worden ingevuld zoals het in Scorion stond is opgelost. Het veld E-mail is niet meer hoofdlettergevoelig.

Update Scorion (3.61): wachtwoord aanvragen/instellen

Release 3.61 van Scorion is inmiddels in productie gegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord werd voorheen alleen naar het e-mailadres gevraagd. Vanaf heden is het ook verplicht om de gebruikersnaam in te vullen. Daarnaast is een controlevraag toegevoegd om aanvragen van robots buiten de deur te houden.
  • Bij het instellen van een wachtwoord is de signalering verbeterd. De kleur van het veld blijft rood totdat er aan de minimale eisen voor het wachtwoord voldaan is. Het veld blijft ook rood als er een teken wordt gebruikt dat niet is toegestaan.

Nieuwe dossiers voor opleidingsgroepen met startdatum 01-09-2016 en later

De opleidingsgroepen met startdatum 01-09-2016 of later hebben allemaal nieuwe dossiers en formulieren. In het e-portfolio wordt dit automatisch geregeld. De oude opleidingsgroepen zien alleen de oude dossiers; de nieuwe groepen alleen de nieuwe dossiers.

Er zijn twee formulieren hetzelfde gebleven, namelijk 'Registratie medisch-technische verrichtingen' en 'Voortgangsbeslissing'.

Uitnodigingsmail naar beoordelaar bevat voortaan ook naam formulier en dossier

In het onderwerp van de uitnodigingsmail voor een beoordeling is de dossiernaam toegevoegd (de naam van het formulier stond hier al in).
In het onderwerp van de herinneringsmail voor een beoordeling is de naam van het formulier en de dossiernaam toegevoegd.
In het onderwerp van de uitnodigingsmail en herinneringsmail voor een assessment (360-graden feedback) is de naam van het formulier en de dossiernaam toegevoegd.

Dit geldt voor uitnodigingen die vanaf vandaag worden verstuurd.

Voorbeeld: in plaats van het onderwerp 'Herinnering Beoordeling Jan Jansen' heeft de mail die de beoordelaar ontvangt het onderwerp 'Herinnering Beoordeling Korte Praktijkbeoordeling (KPB) over Jan Jansen (uit dossier: Periode SOM)'

Verslag werkconferentie en werkplan portfolio 2016-2017

In februari is een landelijke bijeenkomst geweest van de verschillende gebruikers van het e-portfolio. Van deze bijeenkomst zijn een verslag en een werkplan gemaakt. Het werkplan bevat de gewenste aanpassingen en verbeteringen.

Verslag en werkplan zijn inmiddels goedgekeurd door het hoofdenoverleg HN en het bestuur van SOON. De uitkomsten van de besluitvorming zijn in het verslag verwerkt.
Lees hier het verslag.

Op de pagina Toekomst staat een overzicht van de zaken die in de planning staan. Hierin zijn ook de aanpassingen uit het werkplan 2016-2017 verwerkt.

Map 'Kladblok' is hernoemd naar 'Privé'

Het bleek dat de naam 'Kladblok' (voor de persoonlijke map in 'Mijn Documenten') regelmatig gebruikers op het verkeerde been zette. Naar aanleiding van deze gebruikersfeedback is daarom besloten om de map een andere naam te geven, namelijk 'Privé'. Dit dekt beter de lading; de map is namelijk niet in te zien door personen waarmee het e-portfolio is gedeeld.

Bij invullen Voortgangsbeslissing kan tevens het portfolio bekeken worden

Als het hoofd van de opleiding via de takenlijst het formulier Voortgangsbeslissing opent, dan wordt dit formulier vanaf heden in een nieuw tabblad van de browser geopend. Vervolgens kan het hoofd, indien gewenst, weer terug naar in het eerste tabblad om daar naar het portfolio van aios te navigeren (via 'Mijn AIOS').

Op deze manier kan het hoofd switchen tussen het invullen van het formulier én het portfolio van de aios bekijken. Voorheen kon dit niet, omdat het formulier Voortgangsbeslissing werd geopend in een pop-up.

Let op: Het blijft zo dat in één browser-sessie er maar één actief formulier kan zijn. Klikt u dus als hoofd van de opleiding via de takenlijst op een ander formulier, dan wordt dat nieuwe formulier actief en het al geopende formulier inactief.

Update 9 september 2016: deze functionaliteit is weer uitgezet. Het bleek dat hierdoor het hoofd bij elke beslissing nogmaals gebruikersnaam en wachtwoord moest invullen terwijl hij/zij al ingelogd was. Dit is uiteraard niet wenselijk. Er wordt gewerkt aan een definitieve oplossing, maar die laat nog een tijd op zich wachten.

Formulier Voortgangsbeslissing nu ook geschikt voor 3e jaar

Het formulier Voortgangsbeslissing is ook geschikt gemaakt voor het derde jaar. In het formulier wordt nu het opleidingsjaar gekozen: Jaar 1, Jaar 2 of Jaar 3.

Omdat de beslissing voor Jaar 3 tenminste drie maanden voor het einde van de opleiding wordt genomen, zijn de keuzeopties voor het besluit m.b.t. Jaar 3 hetzelfde als voor Jaar 1 en 2.

Uitgezet op startpagina: overzicht dossiers met percentage gesloten formulieren

Het bleek dat de grafiek op de startpagina regelmatig voor verwarring zorgde en niet informatief was. Op basis van deze gebruikersfeedback is daarom besloten om de grafiek uit te zetten. Dit in het kader van het zo overzichtelijk mogelijk houden van het e-portfolio en dus overbodige informatie niet te laten zien.

Rapport 'Verrichtingen' weer voor alle aiossen zichtbaar

Het rapport 'Verrichtingen' bleek niet voor iedere aios zichtbaar. Dat is verholpen.

Met dit rapport krijgt u een overzicht van alle medisch-technische verrichtingen, inclusief het aantal formulieren dat u hiervan heeft toegevoegd aan uw e-portfolio.
De kolom 'Totaal' geeft het aantal formulieren aan (waarin u een keuze heeft opgeslagen voor een medisch-technische verrichting). In de weergave 'Alles' is dat het totaal aantal formulieren; zowel met de status Open als Gesloten. Kiest u voor 'Open', dan ziet u alleen het aantal formulieren dat de status Open heeft. Bij 'Gesloten' is dat het aantal formulieren met de status Gesloten.
Verder kunt u in het rapport ook details opvragen: naam van het formulier, datum validatie en het e-mailadres van de beoordelaar.

U vindt het rapport onder menu Rapportage > Verrichtingen.

Formulier verwijderen dat standaard is klaargezet

Een aios kan vanaf nu een (leeg) formulier verwijderen dat standaard wordt klaargezet in het dossier.

Dit stond al in de handleiding over het verwijderen van formulieren, maar was nog niet ingesteld.
Ook voor een klaargezet formulier geldt dat het niet verwijderd kan worden als het de status Bezig of hoger heeft.

Nieuwe release Scorion (3.58): o.a. tussenniveau dossiers eruit gehaald

Vandaag is een nieuwe release van Scorion in productie genomen. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Het tussenniveau in de dossiers is eruit gehaald. Dit betekent één plusje minder open klikken als u naar de formulieren gaat.
Schermafbeelding 2016-06-03 om 00.02.52
  • Het veld 'Opmerking' bij het aanmaken/versturen van een deellink (Externe toegang) is niet meer verplicht om in te vullen.

Leestekens in wachtwoord toegestaan

Sinds versie 3.56 van Scorion is het mogelijk om ook leestekens in het wachtwoord op te nemen. De volgende tekens zijn toegestaan: !#%+:=?@~&()<>|
 
Als u een wachtwoord aanmaakt wordt nu ook direct weergegeven (met kleur en percentage) hoe sterk het wachtwoord is wat u intypt. Dit is gedaan om u te stimuleren om een sterk wachtwoord te nemen; het gaat per slot van rekening om het beschermen van belangrijke documenten van uw opleiding.

Een wachtwoord voor Scorion moet nog steeds bestaan uit minimaal 8 tekens, waarvan 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer. Daaraan is niets veranderd.

Weergave op iPad weer correct

In iOS 9 was de weergave op de iPad sterk vergroot en niet uit te zoomen. Met de update van Scorion die afgelopen vrijdag in productie is gegaan, is dit verholpen.

Dit probleem speelde alleen bij gebruikers die met een account inloggen, zoals aiossen. Voor de beoordelaars werden de formulieren die beoordeeld moesten worden, wel correct op de iPad weergegeven.

Nieuwe website voor support

Deze website is gemaakt om het gebruik van het e-portfolio voor de verschillende gebruikersgroepen beter te ondersteunen. Toegankelijk zonder inlog, dus makkelijk en snel te raadplegen.
De website bevat o.a. nieuws, handleidingen en tips & trucs. De komende tijd zal meer informatie worden toegevoegd.