Het e-portfolio is een digitaal portfolio waarin je je ontwikkeling als aios en de beoordelingen die je tijdens je opleiding krijgt bijhoudt.
We leggen hier uit hoe je met het e-portfolio werkt, uit welke onderdelen het bestaat en tegen welke problemen jij of je opleider of docent aan kan lopen.
Per onderdeel kun je korte handleidingen openen.
De software achter het e-portfolio heet ScorionX. Als je start met de opleiding krijg je van je instituut een uitnodigingsmail met het verzoek een wachtwoord voor ScorionX aan te maken. Verleen zo snel mogelijk toegang tot jouw e-portfolio aan je opleider en aan je groepsbegeleiders. Doe dit voor de duur van je stage tot een half jaar erna.
Ben je in opleiding bij Radboudumc (VOSON), log dan in via onderstaande knop.
We hebben hieronder de meest voorkomende problemen waar je tegenaan kan lopen met inloggen op een rij gezet.
Ben je je wachtwoord vergeten klik dan op de knop wachtwoord vergeten. Vul dan het emailadres in waarop jouw account geregistreerd staat. Let op dat na 3 vergeefse inlogpogingen je account geblokkeerd.
Voor elk stage voeg je een nieuw dossier toe aan je e-portfolio. Heb je een dossier toegevoegd? Dan wordt automatisch een aantal formulieren in dat dossier klaargezet. Heb je extra formulieren nodig? Dan kun je die handmatig vanuit het dossier toevoegen.
Hieronder een link naar de knoppeninstructie voor het aanmaken en verwijderen van dossiers in het portfolio.
De namen van de dossiers zijn NIET aan te passen.
Dossiers die één keer zijn toe te voegen:
-Landelijke kennistoetsen
-Medisch-technische verrichtingen
-Selectieve toetsen
Dossiers die vaker zijn toe te voegen:
-Extra begeleidingstraject
-Keuzestage
-Periode Geriatrische revalidatie
-Periode PG + SOM gecombineerd jaar 1
-Periode PG + SOM gecombineerd jaar 3
-Periode PG jaar 1
-Periode PG jaar 3
-Periode SOM jaar 1
-Periode SOM jaar 3
-Stage Ambulant
-Stage Ziekenhuis
Bij het aanmaken van een dossier voor een stage worden automatisch een aantal formulieren toegevoegd. Daarnaast kun je ook zelf formulieren toevoegen aan een dossier.
Meer informatie over de formulieren zelf vind je in het menu formulieren.
Hieronder vindt je de knoppeninstructie en uitleg voor het werken met formulieren in het e-portfolio.
Zodra de feedbackgever klaar is met invullen wordt het formulier naar het tabblad Gesloten verplaatst.
Vanaf dat moment is het mogelijk om het ingevulde formulier te bekijken.
Of je een formulier weer kunt heropenen is afhankelijk van het soort formulier.
We hebben hieronder de meest voorkomende problemen waar je tegenaan kan lopen met formulieren op een rij gezet.
Let op: je kunt alleen lege, ongebruikte formulieren zelf wissen. Is het formulier al ingevuld? Neem dan contact op met jouw opleidingsinstituut om dit te laten verwijderen.
Wil je een leeg formulier verwijderen? Klik dan op het formulier. Rechts in het detailscherm zie je drie puntjes. Klik hierop om het formulier te verwijderen. Heb je al iemand uitgenodigd voor het formulier? Trek dan eerst de uitnodiging in. Alleen dan kun je het formulier verwijderen.
Heb je per ongeluk een formulier aan een verkeerd dossier toegevoegd? Dan kan je het helaas niet verplaatsen. Neem in dit geval contact op met je opleidingsinstituut. Kun je het formulier nog verwijderen? Dan kun je dat doen en een nieuw formulier aan het juiste dossier toevoegen.
Wil je als beoordelaar een formulier invullen via een beoordelingslink, maar krijg je een foutmelding? Dan kan het zijn dat je een tweede formulier open hebt staan in dezelfde browser. Sluit je browser af en open de beoordelingslink opnieuw.
Het is niet mogelijk om meerdere formulieren tegelijk te bewerken in dezelfde browser. Dan is er kans dat bij opslaan al eerder opgeslagen antwoorden in andere formulieren worden gewist.
Zijn er geen formulieren meer zichtbaar, terwijl ze er wel zijn? Controleer dan je instellingen. Soms helpt het om je instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen.
Heb je het formulier naar de beoordelaar gestuurd? Dan kun je het niet meer inzien tot de beoordelaar het formulier gevalideerd heeft. Het krijgt dan de status gesloten.
Een herinnering sturen naar je beoordelaar gaat op dezelfde manier als het versturen. Klik op het formulier en vervolgens rechts op Verzendoverzicht. Door op Verzending te klikken opent zich het verzendoverzicht en staat herinnering direct klaar om te verzenden.
Selecteer het betreffende formulier. Rechts in het detailscherm klik je op verzendoverzicht en vervolgens het prullenbakje achter de uitnodiging. Je kunt een uitnodiging alleen intrekken als een beoordelaar nog niet begonnen is aan het invullen van het formulier.
Een overzicht van je voortgang vind je terug op het dashboard. Het dashboard toont je voortgang op de verschillende competentiegebieden. Het dashboard vult zich automatisch op basis van de ingevulde formulieren uit je e-portfolio.
In het menu Bestandsbeheer kun je nieuwe mappen aanmaken en documenten uploaden. Standaard zijn door het systeem een aantal mappen klaargezet. Het deel dat je kunt inrichten, is Mijn mappen. Standaard zijn door het systeem een aantal mappen klaargezet. Je kunt de mappenstructuur in Mijn mappen verder naar eigen inzicht inrichten.
Tip: omdat je zelf de mappenstructuur aanmaakt, met daarin jouw geüploade bestanden, kan het prettig zijn om je beoordelaar hierin de weg te wijzen door er een inhoudsopgave/sitemap neer te zetten.
De map Prive is alleen toegankelijk voor jezelf. Personen die rechten hebben om je hele portfolio te bekijken, zien deze map niet en kunnen dus ook niet deze documenten zien of lezen.
Je kunt je hele e-portfolio delen, maar ook alleen een dossier of formulier. Om je e-portfolio of delen ervan te delen met bijvoorbeeld je opleider of groepsbegeleiders heb je hun e-mailadres nodig. Na het delen hebben zij vervolgens toegang tot je e-portfolio, dossier of formulier via een zogeheten ‘deellink’. Wil je je opleider uitnodigen? Gebruik dan geen algemeen praktijkadres, maar een e-mailadres dat direct bij je opleider uitkomt. Elke persoon die je toegang hebt verleend ontvangt een geautomatiseerde e‑mail met de toegangslink naar het portfolio en een separate mail met een toegangscode.
Let op: de persoon waarmee je een dossier hebt gedeeld kan alleen je gesloten formulieren inzien. Het dashboard, je documenten en de rapportages zijn voor hem of haar niet toegankelijk.
In onderstaande pdf handleidingen en video leggen we uit hoe je je portfolio of delen ervan kunt delen.
We hebben hieronder de meest voorkomende problemen waar je tegenaan kan lopen met het delen van je e-portfolio op een rij gezet.
Komt een e-mail voor inzage niet aan? Je hebt een e-mail gestuurd om inzage te geven in je portfolio, maar de e-mail komt niet aan bij je opleider of docent? De e-mail kan in de spambox van de opleider of docent terecht zijn gekomen. Probeer de deellink nog een keer te versturen. Eventueel naar een ander e-mailadres. Ga naar menu Extra > Toegang. Hier zie je welke e-mails met deellinks je hebt verstuurd. Klik achter de mail die je nogmaals wil versturen op Verzenden. In het venster wat daarna opent klik je op OK.
Je kunt ook de deellink kopiëren en met je eigen e-mailprogramma naar je opleider of docent sturen. Ga hiervoor ook naar menu Extra > Toegang. Open de mail met de deellink via de link Wijzigen. Je krijgt de details te zien van de deling. Onderaan staat de deellink zelf.
Krijgt iemand bij openen van een deellink de melding ‘Link niet geldig, toegang geweigerd / Invalid link, access denied’? Dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn:
De begin- en einddatum van een deellink kun je aanpassen, zodat de link het alsnog doet. Je kunt je deellinks beheren via Beheer deellinks in het menu Extra.
Wil je zien wie je externe toegang hebt gegeven of deze toegang aanpassen, nogmaals versturen of verwijderen? Je kunt je deellinks beheren via het menu rechtsboven onder je gebruikersnaam.
Door te klikken op Portfolio delen of Formulieren delen kom je in het overzicht Delen met verzonden deellinks. Klik op het potloodje achter een deellink om deze te bewerken. Je kunt bijvoorbeeld de periode aanpassen.
Door rechts op het linkje Verzenden te klikken kun je de uitnodiging opnieuw versturen. Bijvoorbeeld als de persoon de mail met de link niet (meer) kan vinden.
Met het icoontje prullenbak achter de deellink kun je deze verwijderen. Is de deellink verwijdert? Dan vervalt direct de toegang die met deze link was uitgegeven.
Heb je een vraag over het gebruik van het e-portfolio? Dan kun je die stellen bij jouw opleidingsinstituut.