Handleiding lokaal beheerder

Laatste update: 15-07-2020  

Inhoudsopgave (klik op de link om naar het onderwerp te gaan)
Let op: gebruikers van Internet Explorer dienen, na het klikken op de link, iets naar boven te scrollen om het begin van het onderwerp te zien.

ScorionX: Doorloggen naar een aios
Handleiding Doorloggen naar een aios in ScorionX:
  Doorloggen naar een aios in ScorionX 1versie 15-07-2020


Toevoegen van aiossen aan het e-portfolio, incl. versturen inloggegevens
Handleiding Toevoegen van aiossen aan het e-portfolio, incl. versturen inloggegevens:
  Nieuwe gebruikers toevoegen - lokaal beheerder 1versie 04-09-2019

Mallen voor bulkimport (let op: per opleidingsinstituut verschillend) 1versie 25-08-2020:
Let op: Sinds augustus 2022 moet de CSV worden opgeslagen in UTF-8 formaat.


Instituutsmap voor de aios aanmaken
  Handleiding Aios toevoegen aan instituutsmap 1versie 15-04-2016


Accountgegevens kunnen niet gewijzigd worden door de lokaal beheerder
De lokaal beheerder kan wel accounts aanmaken, maar niet iets aanpassen aan een account. Alleen de landelijk beheerder kan gegevens wijzigen van een bestaand account.


E-mailadres of wachtwoord wijzigen van een account (bijv. van een demo-account)
Log in als dat account. Ga naar menu Extra > Gegevens. Hier kunt u het e-mailadres te wijzigen.
Ga naar menu Extra > Wachtwoord om het wachtwoord te wijzigen.


Aanklikken van link 'wachtwoord vergeten' reset niet het wachtwoord
Sommige gebruikers denken dat als ze op de link 'Wachtwoord vergeten' klikken dat dan direct hun huidige wachtwoord wordt gereset/geblokkeerd. Dat is niet het geval. Pas als de gebruiker - in het venster waarin het wachtwoord wordt ingesteld - op Versturen klikt (en de invoer wordt geaccepteerd) wordt het huidige wachtwoord vervangen (door het nieuwe wachtwoord).


Demo-account leegmaken
Voorheen was het leegmaken van een demo-account niet mogelijk, maar inmiddels wel. Dus mocht het nodig zijn dat een demo-account wordt leeggemaakt, d.w.z. de ingevoegde dossiers worden weggegooid (inclusief alle inhoud), dan kan daartoe een verzoek worden gedaan bij de landelijk beheerder.


Mail om wachtwoord te wijzigen komt niet aan
Dat gebeurt helaas wel eens. Vraag de aios eerst of hij/zij ook in de spam-box heeft gekeken, want daar kan de mail ook in terecht zijn komen.
De beste manier om de aios snel verder te helpen is om de inloggegevens nogmaals te versturen: log in als lokaal beheerder > selecteer aios > klik op icoon 'Inloggegevens' op de knoppenbalk > OK.
Mocht deze mail ook niet aankomen (ook niet in de spam-box), meldt het dan aan landelijk applicatiebeheer.


Komt een uitnodigingsmail voor een beoordeling bij opleider of docent niet aan?
Het is bekend dat soms dergelijke mails niet aankomen, ondanks dat de aios alle opties geprobeerd heeft die op de aios-pagina staan onder het kopje Komt een uitnodigingsmail voor een beoordeling niet aan?.
Als de aios of secretariaat contact met u opneemt dat een beoordelingsmail niet aankomt (na alle opties geprobeerd te hebben), dan geef aan landelijk applicatiebeheerder het volgende door:
  • Naam aios
  • Naam dossier
  • Naam formulier (complete naam)
  • E-mailadres van de opleider of docent
Landelijk applicatiebeheer stuurt dan een 'gewone' mail naar de opleider/docent, met daarin de link om het formulier te openen.


Verkeerde bestand(en) gekoppeld: wat te doen
Het is (inmiddels) mogelijk om door landelijk applicatiebeheer een bestand - dat gekoppeld is aan een formulier met voortgang Bezig of hoger - te laten ontkoppelen en/of een bestand te laten koppelen. Dit wordt alleen gedaan als het een ernstige fout betreft. In het verleden was het nodig om het hele formulier te laten verwijderen en daarna opnieuw te beginnen met een nieuw formulier; dat kan dus nu anders. Om een bestand te laten koppelen/ontkoppelen: zie Procedure om een formulier te heropenen/verwijderen of dossier te verwijderen.
Dossier weer openzetten
Heeft een aios per ongeluk toch een dossier gesloten (Dossiers in principe niet sluiten), dan kan landelijk applicatiebeheer dit op verzoek van de lokaal beheerder weer openzetten.
Voor het verwijderen van een dossier, dient de Procedure om een formulier te heropenen/verwijderen of dossier te verwijderen gevolgd te worden.
Welke formulieren zijn te verwijderen - info voor lokaal beheerder


Formulieren en/of dossiers verwijderen
Hierboven staat de handleiding (voor de lokaal beheerder) van welke formulieren wel/niet te verwijderen zijn door de aios.
Voor het verwijderen van dossiers geldt: als 'n formulier door de aios niet te verwijderen is, dan is het dossier waar het formulier in zit ook niet door de aios te verwijderen.


Procedure om een formulier te heropenen/verwijderen of dossier te verwijderen
Het kan voorkomen dat een gevalideerd formulier vanwege een ernstige fout heropend of verwijderd moet worden. Hiervoor is de volgende procedure vastgesteld:
Eenmalige actie
  • Bespreek met het management van je eigen opleiding welke persoon (autorisator) er toestemming/autorisatie mag geven voor heropening/verwijdering van formulieren.
  • Meld deze persoon aan bij landelijk applicatiebeheer.
Actie per formulier (terugkerend)
  • De autorisator checkt inhoudelijk of de fout dusdanig ernstig is dat het formulier heropend/verwijderd moet worden.
  • Indien ja: het instituut vult het Word-document in, maakt hier een pdf van en zet deze pdf in de instituutsmap van de aios.
  • In het Word-document staan de volgende gegevens:
  • mm-1 Dat het verzoek inhoudelijk beoordeeld is en door wie.
  • mm-1 BIG-nr en naam van de aios.
  • mm-1 Volledige naam van het dossier waar het formulier in staat.
  • mm-1 Volledige naam van het formulier.
  • mm-1 Wat er met het formulier moet gebeuren: heropenen of verwijderen.
  • (Als het verzoek het verwijderen van een dossier betreft, dan in de aanvraag, op de plaats van de volledige naam van het formulier, aangeven dat het verzoek het hele dossier betreft met alle formulieren die daarin staan.)
  • Hierna stuurt autorisator een mail naar landelijk applicatiebeheer met het verzoek tot reparatie. In deze mail staan ook de gegevens die in het Word-document staan.
Landelijk applicatiebeheer checkt of de autorisatie klopt en de aanvraag correct is
  • Indien ja: vervolgacties worden uitgevoerd
  • Indien nee: aanvraag wordt teruggemaild
N.B. Een eenmaal verwijderd formulier of dossier is niet meer terug te halen.


Print-versies van formulieren niet mogelijk
Soms wordt gevraagd naar printversies van de formulieren voor bijv. opleidingsdoeleinden. Dit is echter niet mogelijk: de digitale web-formulieren in het e-portfolio zijn niet geschikt om te printen. U zou eventueel van bepaalde delen van het formulier screenshots kunnen maken en deze in een Word-bestand plakken (en dit bestand printen).


Logboek supportsite
Veranderingen aan deze website kan je vinden op de pagina Logboek.
Bekende problemen
  • Herhalende herinneringen houden soms niet automatisch op als het formulier gesloten wordt. Totdat dit door de leverancier is opgelost is, doe het volgende om dit te stoppen: Ga naar menu Extra > Geplande acties. Selecteer de bewuste regel en gooi deze weg (met het prullenbak-icoon linksonder; zie je dit icoon niet, dan even naar beneden scrollen.). Tip: een herinnering van een gesloten formulier is er een met status 'Nog niet uitgevoerd' én als je op Wijzigen klikt krijg je de melding 'Geen open formulier geselecteerd'. Ter info: klik je op Wijzigen en het formulier is nog open, dan opent deze regel gewoon en kan je zien bij welk formulier de herinnering hoort.
  • In meldingen en mails dat een formulier gesloten is, staat sinds eind januari 2018 de naam van de aios i.p.v. het mailadres van de beoordelaar. Bijv. melding geeft aan "Beoordeling ComBeL voor docent(en) (1) gesloten (door Pietje Puk)" waarbij Pietje Puk de naam van de aios is. Dit wordt gefixt in release 3.77 welke gepland staat voor eind april 2018. In de meldingen blijft het waar het nu fout staat, ook na de fix fout staan. Er wordt dus niet gerepareerd; er wordt alleen gezorgd dat het vanaf dan niet meer gebeurt.
Aios overplaatsen
Als een aios van het ene instituut verhuist naar het andere, dan moeten er aanpassingen gedaan worden in het e-portfolio.
De lokaal beheerder geeft aan de landelijk beheerder de volgende zaken door:
- Wie betreft het (naam en BIG-nr)
- Instituut oud en nieuw
- Wanneer verhuist de aios van opleiding (exacte datum hoeft niet; het gaat er meer om wanneer hij/zij overgeplaatst moet worden in het e-portfolio)
Het overplaatsen houdt in: 
De bestanden, die in de "Instituutsmap <oude instituut>" staan, worden verplaatst naar de gedeelde map "Archief <oude instituut>". Het account wordt verwijderd uit de groep "AIOS <oude instituut>" en toegevoegd aan de groep "Oud-aios <oude instituut>" en "AIOS <nieuwe instituut>". Daarnaast wordt het instituut waaraan het account is gekoppeld aangepast: <oude instituut> verwijderd en <nieuwe instituut> toegevoegd. De bestanden uit het "Archief <oude instituut>" worden gekopieerd en aan de "Instituutsmap <nieuwe instituut>" toegevoegd.


Aios is klaar met opleiding of stopt: wat gebeurt er met het portfolio?
Vanuit de hoofden zijn de kaders helder over wat te doen met portfolio’s na (vroegtijdig) afronden van de opleiding. Praktisch moeten er met de leverancier nog e.e.a uitgewerkt worden, maar het komt op het volgende neer:
  1. De aios kan na het einde van de opleiding (en vóór stap 2) een hanteerbare uitspoel maken van de inhoud van het portfolio (voordat het account op inactief wordt gezet).
  2. Na het einde van de opleiding wordt het portfolio op inactief gezet.
  3. De aios krijgt na het op inactief zetten een link om 3 jaar (evt. 5 jaar, zie punt 4) het portfolio te kunnen blijven inzien, maar kan er niets meer aan toevoegen.
  4. Na 3 jaar wordt het portfolio verwijderd, tenzij door het hoofd van de opleiding een langere bewaartermijn is aangevraagd. Dan wordt het portfolio na 5 jaar verwijderd.
Totdat dit geregeld en geëffectueerd is blijven alle portfolio’s beschikbaar (d.w.z. blijft de aios op actief staan en kan hij/zij gewoon blijven inloggen in het portfolio en er zaken in aanpassen).


Procedure voor het laten vullen van het veld Toelichting LHK
Als een aios wel was aangemeld voor de LHK-toets, maar deze niet gemaakt heeft, dan staat er (vanaf de toets van april 2017) een streepje als uitslag van deze toets in het e-portfolio. De opleiding kan, indien gewenst, een toelichting geven op dit streepje. Deze toelichting is zichtbaar op het dashboard. Het veld heet "Aanvullende toelichting en besluitvorming van instituut over uitslag LHK".

In overleg met de landelijke coördinator toetsing is het volgende stappenplan vastgesteld om het veld te laten vullen:
  • Het verzoek om een toelichting bij het streepje te zetten kan worden ingediend bij landelijk beheer.
  • Dit verzoek moet door een door het instituut geautoriseerde persoon worden gedaan. (Bij landelijk beheer moet dus bekend zijn wie deze verzoeken mag indienen)
  • Bij dit verzoek altijd duidelijk vermelden over welke aios het gaat (vooralsnog door vermelding van naam en BIG-nummer).
  • In het verzoek staat de gewenste tekst letterlijk uitgeschreven.
  • Als het verzoek van de juiste persoon komt, de aios correct geïdentificeerd is en de gewenste tekst duidelijk in het verzoek staat, wordt het verzoek door landelijk beheer uitgevoerd.
  • Een kopie van het verzoek wordt in de instituutsmap van de betreffende aios bewaard (daarom per aios een verzoek indienen: dus niet combineren).

Voorbeeld van een tekst zoals die gebruikt zou kunnen worden:
"LKH-toets oktober 2017: Pietje Puk was wegens … niet aanwezig. Volgens de opgestelde richtlijnen is de LHK-toets verplicht. Als gevolg hiervan wijst het instituut hem een ONVOLDOENDE toe als uitslag van deze toets."


Excel-overzicht maken van uitslagen LHK-KOV
De uitslagen van de LHK-KOV staan in variabelen die bij het account van de aios horen. Om een overzicht van de uitslagen van alle aiossen van uw instituut te maken, gaat u naar de aios-groep en slaat d.m.v. de knop Opslaan als de gegevens op.

In detail:
  • Log in als lokaal beheerder of als secretariaat.
  • Ga naar de tab Beheerder (personen-icoon in knoppenbalk of via menu Beheer > Beheerder).
  • Klik in de linkerkolom op 'Aios <instituut>' onder 'Beheerders groepen'.
  • Ziet u meer of minder kolommen dan u in de export wilt zien? Zet dan kolommen aan/uit via de knop 'Kolommen' onderaan het venster. Zie hiernaast welke variabelen (kolommen) met LHK-KOV te maken hebben.
    Als u de selectie van kolommen, die u nu gemaakt hebt, voortaan altijd wilt zien bij het openen van de lijst met aiossen (bijv. omdat u deze export vaker wilt doen), dan slaat u deze instelling op met de knop 'Instellingen bewaren' onderaan het venster. N.B. Het is dus niet nodig om de instellingen op te slaan voor de export die u nú gaat doen: de kolommen die u in het venster ziet op het moment dat u op de knop 'Opslaan als' klikt (zie volgende punt) worden geëxporteerd.
    standaardselectie kolommen
  • U gaat nu de daadwerkelijke export doen: klik op de knop 'Opslaan als' onderaan het venster.
    Gegevens opslaan als
  • U krijgt de vraag onder welke naam u het bestand wilt opslaan: u kunt de voorgestelde bestandsnaam zo laten (als u wilt) en klik op OK.
    Naam geven export LHK csv
  • Een pop-up vertelt u dat het bestand is opgeslagen in de map 'Mijn exports'.
  • Ga naar 'Mijn documenten'
  • Klik op de map 'Mijn exports'.
    map Mijn exports met exportbestand
  • Vink het bestand aan en bewaar het op uw computer (d.m.v. de diskette-knop op de knoppenbalk of via menu Bestand > Opslaan).
    Het geëxporteerde bestand is een csv-bestand; dit opent standaard in Excel.


Stacks Image 88
Stacks Image 85
Stacks Image 92
Variabelen m.b.t. LHK-KOV
  • Refgr. 1 t/m 6, LHK-herkansing en KOV bevatten het resultaat van de desbetreffende referentiegroep (O, V of G)
  • Datum 1 t/m 6, herkansing en KOV bevatten de maand (bijv. Oktober 2015)
  • Variabelen met in de naam URL toetsuitslag bevatten de webadressen naar de formulieren van de toetsuitslag.
Info over de Datamanager
  Info over de Datamanager 1versie 09-06-2017


Excel-overzicht maken van Bekwaamheidsverklaringen (export Datamanager)
Vanuit de Datamanager kan je formulier-gegevens exporteren om overzichten te maken over meerdere aiossen. Om dergelijke overzichten te maken is niet alleen kennis nodig van het e-portfolio, maar ook van Excel. Het is namelijk nodig om de export met gegevens in Excel verder te bewerken om tot een bruikbaar overzicht te komen.

Als voorbeeld nemen we een overzicht van de 'Bekwaamheidsverklaringen diensten HAP' van alle aiossen van je instituut.
Je kunt deze werkwijze als uitgangspunt nemen voor het maken van andere overzichten.

In het kort:
  • Open de Datamanager, selecteer de juiste kolommen van het formulier en exporteer deze.
  • Open de export in Excel en bewerk de gegevens om tot een bruikbaar overzicht te komen.

In detail:
  • Log in als lokaal beheerder.

    Export datamanager
  • Ga naar de tab Datamanager (datamanager-icoon in knoppenbalk of via menu Data > Datamanager). Let op: het duurt lang voordat dit tabblad wordt geopend want er moeten heel veel gegevens worden opgehaald.
  • Klik in de linkerkolom onder het kopje 'Ingevoegde formulier-templates' op 'Bekwaamheidsverklaring diensten HAP'.
  • Zorg dat alleen de volgende 9 kolommen zichtbaar zijn. Dit doe je met de knop 'Kolommen' onderaan het venster. Let op de juiste volgorde; deze is van belang voor de formules die straks in Excel nodig zijn om het bestand te bewerken.
    kolommen_bekwaamheid
  • Filter de formulieren eruit de nog niet Gesloten zijn én nog niet status Klaar hebben. Filter ook de formulieren eruit die niet van aiossen zijn. Dit doe je met de knop 'Zoeken' onderaan het venster. Geef de onderstaande 3 zoekcriteria in:zoeken_bekwaamheid
  • Klik nu op Zoek. Het zoekvenster sluit niet vanzelf. Dit moet je zelf doen met het kruisje rechtsboven.
  • Indien gewenst kun je de kolommen en het filter opslaan met de knop 'Instellingen bewaren' onderaan het venster.
  • Je gaat nu de daadwerkelijke export doen: klik op de knop 'Opslaan als' onderaan het venster.
    Gegevens opslaan als
  • Je krijgt de vraag onder welke naam je het bestand wilt opslaan: je kunt de voorgestelde bestandsnaam zo laten (als je wilt) en klik op OK.
    opslaan_als_bekwaamheid
  • Een pop-up vertelt je dat het bestand is opgeslagen in de map 'Mijn exports'.
  • Ga naar 'Mijn documenten'
  • Klik op de map 'Mijn exports'. Je ziet daar het csv-bestand:
    exportbestand_bekwaamheid
  • Vink het bestand aan en bewaar het op je computer (d.m.v. de diskette-knop op de knoppenbalk of via menu Bestand > Opslaan).
  • Het geëxporteerde bestand is een csv-bestand; dit opent standaard in Excel.

    Bewerken in Excel
  • Doel van onderstaande bewerking in Excel: het maken van een overzicht van de hoogste bekwaamheid per aios (met controle of de voorgaande bekwaamheid inderdaad ook is afgegeven). De bewerking is grofweg in drie delen te splitsen, hieronder staat grofweg wat er gedaan wordt, daarom in detail hoe uit te voeren:
  • Deel 1: zorgen dat de sortering per aios goed staat (eerst consultarts, dan visitearts en dan telefoonarts). Dit is nodig om hierna de controle uit te kunnen voeren of de voorliggende bekwaamheid wel is afgegeven). D.w.z. is de bovenliggende regel van dezelfde aios en zo ja, is dit dan een voorliggende bekwaamheid? Hiervoor zet je de bekwaamheid om in een code (1,2,3) om hierop te kunnen sorteren.
  • Deel 2: de controle uitvoeren of de bovenliggende bekwaamheid daadwerkelijk afgegeven is. Indien nodig, handmatig aanpassen (bijv. bij aiossen die niet vanaf het begin van hun opleiding in het e-portfolio stonden).
  • Deel 3: bepalen van de hoogste bekwaamheid. Dit doe je door nóg een code toe te voegen van de regels die oké zijn. Hierna bepaald je hiervan de maximale waarde.

Uitvoeren deel 1:
  • Open het csv-bestand in Excel en sla het op als Excel-bestand (.xlsx).
  • Selecteer de kolom 'Voortgang' en maak deze leeg (deze gegevens heb je niet meer nodig). Dit doe je door de kolom te selecteren, R-muisklik in de kolom en kiezen voor 'Inhoud wissen'.
  • Geef deze lege kolom de kolomnaam 'Code'.
  • Voeg een lege regel toe onder de regel met de kolomnamen. Dit doe je door rij A2 te selecteren, R-muisklik in de rij en kiezen voor 'Invoegen'.
  • Plak de volgende formule in cel F2: =ALS(E2="Consultarts";1;(ALS(E2="Visitearts (alléén als consultarts reeds is afgegeven)";2;(ALS(E2="Telefoonarts (alléén als consultarts en visitearts reeds is afgegeven)";3;999))))). Je ziet in de cel een 1, 2, 3, of 999 verschijnen.
  • Kopieer deze formule naar onderen zodat de hele kolom gevuld wordt hiermee. Dit kun je bijv. doen door cel F2 te selecteren en op het plusje rechtsonderin de hoek te dubbelklikken. Hiermee wordt de hele kolom F met de juiste formule gevuld. Je ziet in de cellen een 1, 2, 3, of 999 verschijnen. 1 staat voor Consultarts, 2 staat voor Visitearts, 3 staat voor Telefoonarts en 999 voor Geen verklaring.
  • Loop de kolom na en kijk of het klopt. Indien ja, dan vervang de formule met een vaste waarde. Dit doe je door de hele kolom te selecteren, kopieer kolom, R-muisklik, Plakken Speciaal, en kies voor Waarden.
  • Belangrijk! Sorteer nu het Excelblad. Eerst sorteren op BIG-nr en als tweede op Code
    sorteren_bekwaamheid_code

Uitvoeren deel 2:
  • Voeg een kolom toe rechts van de kolom Code. Dit doe je door kolom H (Datum:) te selecteren, R-muisklik in deze kolom en kiezen voor 'Invoegen'.
  • Voeg een lege regel toe onder de regel met de kolomnamen. Dit doe je door rij A2 te selecteren, R-muisklik in de rij en kiezen voor 'Invoegen'.
  • Plak de volgende formule in cel G3: =ALS(F3=1;(ALS(D3<>D2;"Consultarts OK";"hetzelfde"));(ALS(F3=2;(ALS(EN(F2=1;D3=D2);"Visitearts OK";"LET OP: visitearts fout?"));(ALS(F3=3;(ALS(EN(F2=2;D3=D2;F1=1;D2=D1);"Telefoonarts OK";"LET OP: telefoonarts fout?"));"Geen verklaring"))))). Je ziet in de cel tekst verschijnen. Dit kan zijn ... OK, LET OP: ... of Geen verklaring.
  • Kopieer deze formule naar onderen zodat de hele kolom gevuld wordt hiermee. Dit kun je bijv. doen door cel G3 te selecteren en op het plusje rechtsonderin de hoek te dubbelklikken. Hiermee wordt de hele kolom G met de juiste formule gevuld.
  • Loop de kolom na en kijk of het klopt. Indien ja, dan vervang de formule met een vaste waarde. Dit doe je door de hele kolom te selecteren, kopieer kolom, R-muisklik, Plakken Speciaal, en kies voor Waarden.
  • Kijk nu handmatig naar de LET OP-regels. Indien zoiets wel goed is bij een aios, vervang dan de LET OP door de bijbehorende OK-waarde. [nog meer uitleg nodig].
  • Verwijder de lege rij (rij2). Dit doe je door de hele rij te selecteren, R-muisklik in deze rij en kiezen voor 'Verwijderen'.

Uitvoeren deel 3:
  • Voeg een kolom toe rechts van de kolom 'Controle'. Dit doe je door kolom H (Datum:) te selecteren, R-muisklik in deze kolom en kiezen voor 'Invoegen'.
  • Plak de volgende formule in cel H2: =ALS(G3="Consultarts OK";10;(ALS(G3="Visitearts OK";20;(ALS(G3="Telefoonarts OK";30;"..."))))). Je ziet in de cel een 10, 20, 30, of ... verschijnen.
  • Kopieer deze formule naar onderen zodat de hele kolom gevuld wordt hiermee. Dit kun je bijv. doen door cel G3 te selecteren en op het plusje rechtsonderin de hoek te dubbelklikken. Hiermee wordt de hele kolom G met de juiste formule gevuld.
  • Loop de kolom na en kijk of het klopt. Indien ja, dan vervang de formule met een vaste waarde. Dit doe je door de hele kolom te selecteren, kopieer kolom, R-muisklik, Plakken Speciaal, en kies voor Waarden.
  • Het kan er na deze acties bijv. zo uitzien:
    voorbeeld_controles
  • Nu de controle is uitgevoerd en moeten we van elke aios de hoogste waarde uit kolom 'Code2' hebben. Dit is uiteindelijk de hoogste bekwaamheidsverklaring van die aios. Dit doen we door de max-waarde op te vragen in een subtotaal:
  • Klik in cel H2 en ga naar Subtotaal (of Subtotalen) in tabblad/menu Gegevens. Voer het volgende in:
    Subtotaal
  • Het bestand ziet er dan bijv. zo uit:
    voorbeeld_subtotalen
  • Klik op de 2 rechts bovenaan voor het 2e niveau van de 3 subtotaal-niveau's:
    2e_niveau_subtotalen
  • Maak een nieuw tabblad aan. Kopieer kolom D en H naar het nieuwe tabblad in respectievelijk kolom A en B.
  • Kopieer kolom A en B van het nieuwe tabblad en plak dit speciaal met alleen waarden.
  • Filter in het nieuwe tabblad in kolom A dat het moet eindigen op max.
  • Selecteer cel A1 t/m cel in kolom B onderaan. NB. Niet de hele kolommen kopiëren want dan komt er te veel mee.
  • Plak dit in nog een nieuw tabblad. Noem dit tabblad Resultaat. Vervang in de kolom " Max" voor niets, zodat "BIG-00000000001 Max" nu "BIG-00000000001" wordt. Voeg kolomkoppen toe. In derde kolom voeg formule toe: =ALS(B2=10;"Consultarts";(ALS(B2=20;"Visitearts";(ALS(B2=30;"Telefoonarts"))))). In vierde kolom kan naar de naam van de aios gezocht worden via Verticaal zoeken.
  • Eindresultaat van dit voorbeeld:
    voorbeeld_resultaat


Stacks Image 134
Stacks Image 136
Stacks Image 138
Taken en verantwoordelijkheden lokaal beheerder
Bij de implementatie van het e-portfolio op de instituten is o.a. beschreven welke taken en verantwoordelijkheden de lokaal beheerder heeft. Hieronder staan deze punten (geactualiseerd) nog even op een rij:
  • Verantwoordelijk voor lokale implementatie
  • Borgen van de communicatie naar de gebruikers over veranderingen in het e-portfolio
  • Aanmaken aios-accounts
  • Instructie aios/docenten/opleiders/secretariaat/hoofd
  • Beheer aanvullende toetsgegevens
  • Tweedelijns (afh. van instituut ook eerstelijns) helpdesk
  • Management-rapportages
  • Deelname gebruikersgroep


Discussieplein
Wilt u met anderen over een onderwerp van het e-portfolio van gedachten wisselen? Dat kan in de hn-portfolio-gebruikersgroep op HAweb.