e-portfolio support

Docent en opleider

Het e-portfolio is een digitaal portfolio dat gebruik maakt van de software genaamd Scorion. We leggen hier uit hoe je met het e-portfolio werkt en tegen welke problemen je als docent of opleider aan kunt lopen.

Toegang Scorion

Als docent of opleider heb je geen account voor Scorion. Toegang krijg je via de aios. De aios stuurt je een uitnodiging voor inzage in zijn/haar dossier en/of een uitnodiging om een formulier in te vullen voor een beoordeling.

Handleidingen

Heb je als opleider of docent een deellink ontvangen? Onderstaande handleiding geeft je meer informatie.

Veelvoorkomende vragen en problemen.

We hebben hieronder de meest voorkomende problemen en vragen op een rij gezet.

Foutmelding bij formulier

Wil je als beoordelaar een formulier invullen via een beoordelingslink, maar krijg je een foutmelding? Dan kan het zijn dat je een tweede formulier open hebt staan in dezelfde browser. Sluit je browser af en open de beoordelingslink opnieuw.

Goede gewoonte: nooit meer dan één formulier tegelijk open hebben in dezelfde browser!

Meerdere formulieren tegelijk bewerken

Het is niet mogelijk om meerdere formulieren tegelijk te bewerken in dezelfde browser. Dan is er kans dat bij opslaan al eerder opgeslagen antwoorden in andere formulieren worden gewist.

Tijdens het invullen van een beoordeling het portfolio van de aios bekijken?

Dit kan alleen door gebruik te maken van 2 verschillende browsers op je computer. Open de link uit de e-mail om het formulier te openen in de standaard browser en kopieer vervolgens de link voor toegang tot het portfolio in een andere browser.

Er zijn twee docenten op één groep.

Spreek van te voren in de groep af naar welke docent de link wordt gestuurd. Deze docent stuurt de link door naar de andere docent. Beide docenten kunnen nu in het formulier werken en het formulier tussentijds opslaan. Onderling moeten de docenten afspreken wie uiteindelijk op ‘valideren’ klikt.

Komt een uitnodigingsmail van de aios niet aan?

Controleer of de mail niet in de spam inbox is gekomen. Als de mail ook daar niet in zit, geef dit dan door aan de aios. Hij/zij zal dan verdere actie ondernemen. Mocht u een ander mailadres hebben wat de aios voor de uitnodiging mag gebruiken, dan is het handig om dat mailadres er ook bij te vermelden. Vaak komt de uitnodiging op een ander mailadres wel aan.

Tips voor docenten

Download hieronder een lijst met tips voor coachen en beoordelen met gebruik van het e-portfolio (opgesteld door het Radboudumc)

Vragen en contact

Voor vragen over het digitaal portfolio kun je terecht bij het secretariaat of lokaal beheerder van jouw opleidingsinstituut.